Ręka do góry, kto ma w kuchni kurkumę i ją stosuje podczas gotowania
Kurkuma to jedna z najzdrowszych przypraw świata stosowana w Azji już ponad 4000 lat temu. Jej działania prozdrowotne są niezwykle szerokie. Nie ogranicza się więc jedynie do nadawania potrawie pięknego słonecznego koloru, ale również :
przyspiesza gojenie się ran,
łagodzi stany zapalne,
pobudza trawienie,
a także wspomaga kurację nowotworową.
Ważne jednak, aby przyjmować liposomalną kurkumę, ponieważ w tej kurkumie ze sklepów spożywczych, niewiele jest… samej kurkumy.
Kurkumę liposomalną możecie nabyć u mnie na miejscu, a ja przy okazji chętnie podzielę przepisami z wykorzystaniem kurkumy
Na co macie ochotę
Na złotą pastę Złote mleko A może lemoniady z kurkumą czy lepiej rozgrzewającą zupę z kurkumą i soczewicą
– Kurkuma – królowa kuchni i zdrowia –